Staatsbosbeheer

 

Niet boven de rivieren, niet onder de rivieren, maar er middenin. De Bommelerwaard wordt omarmd door de kronkels van Maas en Waal. Het water werd vroeger vervloekt als het land weer eens overstroomde, gezegend als de oogsten rijk waren. 

De Bommelerwaard nu? Dat zijn natte ooibossen, waar de bomen met hun voeten in het water staan, graslanden met uitbundig bloeiende bloemen en uiterwaarden vol weide- en watervogels. Het Munikkenland, waar modern waterbeheer heeft geleid tot een prachtig natuurgebied met Konik paarden en Rode geuzen.

De Bommelerwaard is een dynamisch en robuust gebied mét een belangrijk deel Nederlandse cultuurhistorie. De verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie - met als klapper Slot Loevestein -  laten zien hoe wij vroeger het water gebruikten om de vijand weg te houden.

Zwerf over kronkelende dijkjes, langs oude rivierarmen en het punt waar Waal en Maas elkaar nét niet raken. Ga op pad met de gidsen van Staatsbosbeheer en beleef het kloppende hart van het Nederlands rivierenlandschap.

Contact

Staatsbosbeheer
Veerstraat 16
4181 AG Waardenburg
tel: 0418-592411
e-mail: s.linssen@staatsbosbeheer.nl
Website: www.staatsbosbeheer.nl

Openingstijden

Maandag:
08.00-16.30
Dinsdag:
08.00-16.30
Woensdag:
08.00-16.30
Donderdag:
08.00-16.30
Vrijdag:
08.00-16.30
Zaterdag:
-
Zondag:
-

 

Aanbieders

Bedrijven & Diensten

Horeca

Huis en Tuin

Kleding

Beauty en Wellness

Media

Onderwijs

Sport & Ontspanning

Theater/Film/Cultuur

Verenigingen en Instellingen

Supermarkten

Toerisme

Verenigingen

Vervoer

Winkels

Zorg & Gemeenschap

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven