Openbare Basisschool De Meidoorn

 

Welkom bij De Meidoorn, wij zijn een kleinschalige openbare basisschool in Kerkdriel, de grootste kern van de gemeente Maasdriel.

Op De Meidoorn zitten gemiddeld 140 leerlingen per schooljaar. Zij zijn verdeeld over zes groepen. Dit schooljaar (2015-2016) zijn dat de twee groepen 1-2, een groep 3-4, groep 4-5, groep 6-7 en groep 7-8. De gemiddelde groepsgrootte is 25 leerlingen.

In de groepen 1-2 is er gedurende het gehele jaar een instroom van vierjarigen. Er is geen wachtlijst.

Wij bieden onderwijs dat past bij de leefomgeving van uw kind en wat beantwoordt aan eigentijdse opvattingen over goed onderwijs.

Sinds november 2015 zijn wij gehuisvest in een nieuw en modern onderwijsgebouw wat uitblinkt in leefbaarheid, ICT mogelijkheden en klaar is voor het onderwijs in de 21ste eeuw.

De Meidoorn heeft een duidelijke visie met drie kernwaarden:

Aandacht 

Ambitie

Verbondenheid

 

De Meidoorn heeft een continurooster. Daardoor zijn de schooltijden aansluitend en voor iedereen gelijk. Voor alle groepen van 08.30 uur tot 14.30 uur. Op woensdag van 08.30 uur tot 12.15 uur. De kleuters zijn op vrijdag altijd vrij. Alle kinderen hebben hun lunchpauze op school en eten gezamenlijk met hun eigen leerkracht in de klas. De pauzes zijn zo ingedeeld dat de kinderen voldoende tijd hebben om te eten en buiten te spelen.

Een goed en regelmatig contact tussen ouders en school is belangrijk. De goede relatie tussen leerkrachten en ouders is een voorwaarde voor het optimaal functioneren van het kind en dus van groot belang. Daarom staat de deur van onze school altijd voor u open en is er een lage drempel. Voor een uitgebreider gesprek kunnen ouders altijd een afspraak maken.

Als ouder heeft u ook inspraak! Daarvoor zijn er twee oudergeledingen. De Medezeggenschapsraad en de Ouderraad. De vergaderingen van deze geledingen zijn openbaar.

Meer informatie over Openbare Basisschool de Meidoorn vindt u op onze website; www.demeidoorn.nl

 

 

 

 

 
   

Contact

Openbare Basisschool De Meidoorn
Kerkstraat 42
5331 CE Kerkdriel
tel: (0418) 63 2948
e-mail: info@demeidoorn.nl
Website: www.demeidoorn.nl

 

Aanbieders

Bedrijven & Diensten

Horeca

Huis en Tuin

Kleding

Beauty en Wellness

Media

Onderwijs

Sport & Ontspanning

Theater/Film/Cultuur

Verenigingen en Instellingen

Supermarkten

Toerisme

Verenigingen

Vervoer

Winkels

Zorg & Gemeenschap

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven