BOMMELERWAARD BEWEEGT

 

Huisartsen geven patiënten dagelijks het advies om meer te bewegen. Maar zonder een concreet beweegvoorstel is dit een zinloos advies. Net als bij het uitschrijven van een recept voor medicijnen moet ook het bewegingsrecept concreet en duidelijk omschreven zijn, vindt Huisartsengroep Bommelerwaard.

Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid. Bewegen geeft mensen een tevreden gevoel. Dit geldt voor gezonde mensen maar nog meer voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Voor een groot aantal aandoeningen is het positieve effect van bewegen wetenschappelijk vastgesteld. Dit geldt voor o.a diabetes, osteoporose, hypertensie, rugklachten. Maar ook bij aandoeningen als depressie en angststoornissen zijn er sterke aanwijzingen voor een positief effect.

Doelgroep
De doelgroep voor Bommelerwaard Beweegt wordt gevormd door alle bewoners van de Bommelerwaard. Als dokters zijn we natuurlijk vooral gericht op zieke mensen. Maar ook mensen met een verhoogd risico op een chronische ziekte zoals mensen met overgewicht, een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte behoren tot de doelgroep. Speciaal aandacht hebben we voor kinderen, ouderen en allochtonen.

Voor wie is het project bedoeld?

Bommelerwaard Beweegt is bedoeld voor alle mensen in de Bommelerwaard. Als dokters zijn we natuurlijk vooral geïnteresseerd in zieke mensen. Maar ook personen met een verhoogd risico op een chronische ziekte zoals mensen met overgewicht, een te hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte behoren tot de doelgroep. Speciaal aandacht is er voor kinderen, ouderen en allochtonen. Verder is bewegen natuurlijk goed voor iedereen die gezond wil blijven. Voor een aantal aandoeningen is het positief effect van bewegen wetenschappelijk vastgesteld. Dit geldt met name voor diabetes, artrose, osteoporose, chronische rugklachten, COPD en hypertensie. Maar ook bij een aantal geestelijke aandoeningen (o.a depressie, angststoornissen) zijn sterke aanwijzingen voor een positief effect.

Coöperatieve Huisartsen Vereniging Bommelerwaard

Contact

BOMMELERWAARD BEWEEGT
Bommelerwaard
e-mail: bommelerwaardbeweegt@gmail.com
Website: www.bommelerwaardbeweegt.nl

Openingstijden

Maandag:
hele dag
Dinsdag:
hele dag
Woensdag:
hele dag
Donderdag:
hele dag
Vrijdag:
hele dag
Zaterdag:
hele dag
Zondag:
hele dag

 

Aanbieders

Bedrijven & Diensten

Horeca

Huis en Tuin

Kleding

Beauty en Wellness

Media

Onderwijs

Sport & Ontspanning

Theater/Film/Cultuur

Verenigingen en Instellingen

Supermarkten

Toerisme

Verenigingen

Vervoer

Winkels

Zorg & Gemeenschap

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven