Monday 30 October 2017

Semper Crescendo viert honderddertigste verjaardag met spetterende show

Door Alie Bakkenes

KERKDRIEL – Bezweet hijgt dirigent Koert Dirks uit van de geleverde inspanning bij het jubileumconcert “Night at the Oscars’ dat de Koninklijke Harmonie Semper Crescendo (KHSC) afgelopen weekend twee keer werd opgevoerd in de sportzaal van MFC De Kreek in Kerkdriel. En alsof hij er zelf ook een beetje beduusd van is kijkt hij om zich heen. De euforie moet nog landen: honderddertig jaar harmonie, honderdtachtig mensen op en voor het podium, duizend man publiek; het is ook niet niks.

Het publiek kon zaterdagavond en zondagmiddag luisteren en kijken naar muziek geïnspireerd door de jaarlijkse Oscaruitreiking in Los Angeles. Op het repertoire stond logischerwijze veel filmmuziek: Back tot he Future, The Hungergames en Harry Potter kwamen voorbij, maar ook popmuziek (onder meer Coldplay, ABBA, Adele en Lady Gaga). In de zaal waren in het geweld van geluid alle instrumentgroepen afzonderlijk goed te onderscheiden omdat door het professionele geluidsteam was gekozen voor versterking per twee instrumenten. Het licht, de dans en de (solo)zang-optredens maakten het concert tot een spetterende show waarin ook de jeugd van KHSC goed tot haar recht kwam.

De voorbereidingen voor het concert van het harmonieorkest en de slagwerkgroep namen bijna twee jaar in beslag. Bijna net zo lang is Dirks dirigent in Kerkdriel. Vlak na zijn aantreden werd begonnen met de eerste voorbereidingen. Dit resulteerde uiteindelijk in zevenentwintig muziekstukken en een samenwerking met onder meer het Zaltbommelse popkoor Zinder, demoteams Madness en Youngstarz van Fitness Center Action uit Velddriel en basketballers van de Kerkdrielse basketbalvereniging Condor. Voor de generale repetitie werd op vrijdag bijna een werkdag uitgetrokken; van vijf uur ’s middags tot half twaalf ’s nachts werden soundchecks uitgevoerd en vele puntjes op de ‘i’ gezet. Dirks is na het tweede concert op zondagmiddag ‘zeer tevreden’ met het resultaat. “Het waren een paar drukke jaren, de samenwerking luisterde steeds heel nauw, maar het resultaat is boven verwachting.” Ook de muzikanten zijn opgetogen. Klarinettist Marjolein van der Meijden staat te genieten na de optredens: “Het was geweldig om onderdeel te zijn van zo’n groot project.” De beide concerten werden afgesloten met een optreden van de Kerkdrielse DJ Kit. Zij zorgde ervoor dat het nog lang onrustig bleef in de Kreek.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties